Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Merksz Miklós
Kérdezzen!
Dr. Merksz Miklós
Budapest, VIII. ker.

58398
35IfB1 <a href="http://yvzvzebixbva.com/">yvzvzebixbva</a>, [url=http://zemsgrhgxsuc.com/]zemsgrhgxsuc[/url], [link=http://ethmfxhghmxs.com/]ethmfxhghmxs[/link], http://hrdjsitemefz.com/

57025
Kedves Főorvos Úr!
Mit jelent a papírunkra írt "testis retractilis l.u" kifejezés?
Mi ezzel a teendő?
Van veszélye 2 éves kor fölött?
Üdvözlettel:Kertészné Kinga
Kedves Anyuka,
Kisfiúknál gyakori, hogy a here hol a helyén van, hol magasabb helyzetben. Ez az úgynevezett "ingahere". Ez azt jelenti, hogy a here különféle ingerekre magasabb helyzetbe kerül. A herét ugyanis többek között egy izom függeszti, az ún. cremaster-izom. Ha ez összehúzódik, a here a herezacskóból a lágyékhajlat területére kerül, és ameddig az izom összehúzott állapotban van, addig ott is marad. Ellátást ez az állapot nem igényel.
Üdvözlettel Merksz Miklós dr.

56348
Tisztelt Doktor Úr!
Független, de mégis hozzáértő valaszát várom a következőkre.
Kisfiamnak születéskor és még utána is néhány hónapig a herezacskóban volt mindkét heréje. 9 honaposan a haziorvos urologushoz tanacsolt, mivel a herek eltuntek a herezacskobol.Urológus mindket heret megtalalta azt mondta helyukre huzhatok, semmi teendő contol 1 ev mulva. A herek vizsgalat utan rögtön visszahuzodtak, 1 ev elteltevel sem történt valtozas. Folyamatosan rejtve maradtak, semilyen hatasra meg az esti melegvizes furdes alkalmaval sem szalltak visza a zacskoba még a megmutatkozas pillanatara sem. Most 21 honaposan a kontroll vizsgalaton szinten kitapinthatoak a herek de ugyanugy nem a helyukon hanem rejtve vannak. Ismet kaptunk fél év varakozasi időt. Azt mondtak csak utana merlegelik az esetleges mutetet. Ha juliusban is ez a helyzet marad, ősszel megmuthetik az egyik majd jövő tavasszal( azaz egy ev mulva) a masik oldalt.
A kerdesem, hogy 21 honapos kor utan es ugy hogy tobb mint egy eve nem voltak lent a herek valoban lejöhetnek a nyárra maguktól?
Kesobbi funkcioit tekintve a szervnek nem okoz karosodast, hogy folyamatosan nem a megfelelő helyen vannak. Ha nyaron megitelik a mutetet valoban tobb honapot kell varni az elso mutetig is?Erdekelne még, hogy ebben az esetben rejtett, vagy ingahererol beszelunk-e?
Illetve minden egyéb észrevétele, javaslata.
Köszönettel:
Egy aggódó anyuka
Kedves Anyuka,
A pontos válaszhoz szükség lenne a gyermek vizsgálatára. Gyermekét szívesen megvizsgálom a Heim Pál Gyermekkórház urológiai szakrendelésén bármelyik csütörtöki vagy pénteki napon 8-9 óra között.
Üdvözlettel: Dr. Merksz Miklós

56346
Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam 10 éves,hipospadiasissal született(legenyhébb,makki). Másfél évesen a Heim Pál Korházban műtötték.Mostanában azt vettem észre,hogy olyan mintha "elbújna" a fütyije(kissé dundi,van zsírpárna a szeméremdombon).Nagyon el vagyok keseredve szeretném tudni,hogy ez normális e vagy ha nem mi a teendőm?
Köszönettel:N.Mónika
Kedves Anyuka,
Nem kell aggódnia, mert a serdülés előtti, túlsúlyos fiúknál gyakran a szeméremdomb vastag zsírszövet rétege miatt a hímvessző kisebbnek tűnhet. (Ennek oka, hogy a szeméremdomb vastag zsírszövet rétege a hímvesszőnek kb felét takarja).
A serdülés után a hormonok hatására az anatómiai helyzet meg fog változni, előnyére.
Üdvözlettel: dr. Merksz Miklós

56161
Jónapot. Azt írták az urológiai papíromra hogy pyelon 18mm. Ez mit jelent?!
Tisztelt Levélíró,
a pyelon a vesemedence neve görögül. Az adat azt jelenti, hogy a vesemedence átmérője 18 mm, vagyis kissé kevesebb, mint 2 centiméter. Ez felnőttben egészségesnek felel meg.
üdvözlettel: Merksz Miklós dr.

Összesen: 109 oldal
123456


Bemutatkozás      Kérdezzen!

Dr. Merksz Miklós

csecsemő- és gyermekgyógyászat, urológia
merksz@heimpalkorhaz.hu

Szponzorált hirdetések